TIISTAI 6.8.

TI 6.8. klo 19

Mukkulan kirkko, Kilpiäistentie 1, Lahti

Cantus Alaudae -renessanssiyhtye

Debra Gomez-Tapio, johtaa 
Ilpo Laspas
, urut

Kaisa Kelloniemi, sopraano
Sanna Kola, mezzosopraano
Elina Aho-Kuusama, kontra-altto
Mats Lillhannus, tenori
Lauri Solin, baritoni
Pekka Alonen, basso

 

OHJELMA

Tomàs Luis de Victoria Officium Defunctorum 1605

Lectio II: Taedet animam meam

Anónimo (S. XVI) Obra de sexto tono

Introitus: Requiem Aeternam


Antonio de Cabezón (1510–1566) Pange lingua

Kyrie

Joseph Ximénez (1601–1672) Medio registro de sexto tono de bajo

Gradual


Francisco Correa de Arauxo (1584–1654) Tiento LIII de medio registro de dos

tiples de segundo tono

Offertorium
Sanctus
Agnus Dei

Pablo Bruna (1611–1679) Tiento de 1er tono de mano derecha

Communio

Motet: Versa est in luctum

Pablo Bruna (1611–1679) Tiento de falsas de 6° tono

Absolutio: Libera me

 

 

Liput 20€ *

* + tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi) ja tuntia ennen ovelta.

Vokaaliyhtye Cantus Alaudaen ominta repertuaaria on renessanssin ja varhaisen barokin vokaalimusiikki. Yhtye esiintyy kulloisenkin ohjelmiston tarpeen mukaan 5-12 ammattilaulajan kokoonpanolla. Mukana on vanhan musiikin laulajia Tampereen, Turun ja Helsingin seuduilta. Yhtyeen ohjelmien taiteellisesta suunnittelusta ja johdosta vastaa vanhan musiikin spesialisti Debra Gomez-Tapio.

 

Laulaja-harpisti-kuoronjohtaja Debra Gomez-Tapio on yhdysvaltalaissyntyinen vanhan musiikin spesialisti, joka rikastaa suomalaista musiikkielämää omaleimaisilla yhtyeillään, kuoroillaan ja laajalla repertuaarin tuntemuksellaan. Hänen tavaramerkkinsä ovat huolella suunnitellut, teemoitetut konserttikokonaisuudet.

 

Sopraano Kaisa Kelloniemi on koulutukseltaan sekä laulun- että kieltenopettaja. Hän vetää suosittua yksityistä laulukoulua Tampereen keskustassa ja toteuttaa vanhan musiikin rakkauttaan Lumous- ja Passion Ensemble -lauluyhtyeissä. Hän on myös lukuisten oratorioesitysten solisti Tampereen Oopperan kuoron luottosopraano.


Mezzosopraano
Sanna Kola on turkulainen laulunopettaja ja kuoronjohtaja, joka tuntee aina tulevansa kotiin päästessään vanhan musiikin pariin. Hän laulaa keskiaikaista musiikkia Cavalier-yhtyeessä ja on renessanssiluuttulauluihin erikoistuneen Ophelia-duon toinen puolisko. Hän on myös Turun vanhan musiikin seuran perustajajäseniä.

 

Kontra-altto Elina Aho-Kuusama on vanhalle musiikille sydämensä menettänyt laulava organisaattori, jonka harvinaista kontra-alttoääntä voi kuulla Vokaaliyhtye Lumouksen ja Vokaaliyhtye Cantus Alaudaen konserteissa ja erilaisten kirkkomusiikkiprojektien solistiensembleissa.

 

Mats Lillhannus on turkulainen tenori joka hurahti vanhaan musiikkiin jo lukioikäisenä ja on siitä lähtien ahkerasti esittänyt musiikkia keskiajasta barokkiin. Ehkä lähimpänä sydäntä on renessanssiajan moniääninen vokaalimusiikki ja viime vuosina erityisesti italialainen madrigaalitaide.

 

Baritoni Lauri Solin on laulava puutarhuri, joka esiintyy sekä solistina, yhtyelaulajana että ammatti- kuorolaulajana. Vanhan musiikin yhtyeissä hän soittaa myös erilaisia luuttuja.

Pekka Alonen on raumalaistaustainen basso, joka on viime vuosina työskennellyt niin oopperan kuin myös vanhan musiikin parissa – voimallisimmin sydän sykkii barokin ajan vokaalimusiikille. Hän tekee toistuvasti harharetkiä myös kevyen musiikin maailmaan.

Kosketinsoitinvelho Ilpo Laspas hallitsee niin urut, cembalon ja pianon kuin harvinaisemmatkin kosketinsoittimet, kuten Omniwerkin. Hän viihtyy sekä solistina että yhtyemuusikkona ja onkin kysytty esiintyjä koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa.