Erkki Krohnilla oli takanaan miltei 30 vuotta Urkuviikon talkoolaisena, kunnes hänet valittiin Urkuviikon johtajaksi. Hän oli jo Kiviniemen kaudella toiminut konserttimanagerina. Krohnin johtajakausi Lahden Urkuviikoilla kesti 15 vuotta, jonka aikana festivaali koki niin merkittäviä muutoksia kuin haasteitakin.
Taiteellinen yhteistyö Hans-Ola Ericssonia kanssa
Krohn sai itselleen aisaparikseen ja taiteelliseksi päävierailijaksi ruotsalaisen urkutaiteilijan Hans-Ola Ericssonin, joka oli lupautunut hankkimaan festivaalille kiinnostavimmat esiintyjät sekä esittelemään uusia lahjakkuuksia. Ericssonin ja Krohnin visiona oli luoda Urkuviikolle monipuolinen ja laaja ohjelmisto, joka esittelisi urkuja osana eri soitinkokoonpanoja.
Erkki Krohnin johdolla festivaali sai neljän vuoden ajaksi teemoja, kuten urut ja kuoro, urut ja kosketinsoittimet sekä vuonna 2005 ”uudet urut”. Urkuviikon 30-vuotisjuhlavuonna 2002 kuoroteema toi ensivierailulle Suomeen 1526 perustetun Oxfordin poikakuoron.
Lastenkonsertit ja ohjelmiston monipuolisuus
Krohn korosti ohjelmoinnissaan lastenkonsertteja, jotka saivat suuren suosion. Vuonna 2002 Ti-Ti-Nalle -lastenkonsertti vetikin yli 900 katsojaa, ja se nousi Urkuviikon suurimmaksi tapahtumaksi tuona vuonna. Kuitenkin Ti-Ti Nallen sopivuutta Ristinkirkkoon arvosteltiin.
Krohnin ohjelmiston suunnittelussa yhdistyivät perinteinen ja uusi, vakava ja viihteellinen musiikki. Hän toi Urkuviikolle muun muassa jazz-konsertteja, mutta nämä valinnat eivät aina saaneet taiteelliselta päävierailijalta Ericssonsilta täyttä tukea. Krohnin ohjelmistovalinnat herättivät myös taloudellisia huolia, ja erityisesti urkuakatemian kehittäminen ei edennyt suunnitellusti.
Talousvaikeudet ja muutokset festivaalin rakenteessa
Krohnin kaudella Urkuviikko kärsi taloudellisista vaikeuksista. Erityisesti vuosina 2003, 2008 ja 2013 festivaali kamppaili rahoituksen kanssa, ja tulot vaihtelivat suuresti vuodesta toiseen. Krohnin aikana oli viisi toimiston muuttoa, ja työvoimapula vaikeutti festivaalin arkea. Taloudellisista ongelmista huolimatta Krohn onnistui pitämään festivaalin elinvoimaisena ja kehittämään sen ohjelmistoa.
Sukset Ericssonin kanssa menivät ristiin, ja vuodesta 2005 alkaen Krohn vastasi yksin Urkuviikosta. Hän keskittyi urkuihin sinfonisena soittimena. Tämän vuoden aikana Urkuviikolle palasivat useat kansainväliset huipputähdet, kuten Oliver Latry, David Briggs ja Wayne Marshall.
Vuonna 2006 Krohnin onnistunut valinta oli kutsua Nightwishista tunnettu Tarja Turunen urkukonserttiin, joka veti Ristinkirkon tupaten täyteen.
Urut saatiin Sibeliustaloon
Erkki Krohnin elämäntyönä voidaan pitää Sibeliustalon urkujen hankkimista, jotka olivat olleet keskustelunaiheena pitkään. Urkuhanke oli Krohnin oma, mutta hän korosti sen palvelevat Urkuviikkoa, sillä Sibeliustalossa voitaisiin järjestää isoja konsertteja eikä tilan luonne vaikuttaisi ohjelmistovalintoihin.
Käsityönä rakennetut urut valmistuivat vuonna 2007, ja vuodesta 2000 lähtien Sibeliustalossa tyhjillään ollut ”monttu” sai uudet, upeat urut. Urkujen käyttö oli kuitenkin vähäistä, mikä johti siihen, että ne eivät aina soineet moitteettomasti.
Vetonauloja ja uusia kokeiluja
Krohnin tähtäimessä oli vuosien ajan löytää Urkuviikolle vetonaula, joka takaisi yleisön ja turvaisi talouden. Pitkään se oli The King´s Singers, jonka hän kutsui omalla johtajakaudellaan Urkuviikolle kolmesti. Vähitellen kuitenkin ryhmän suosio hiipui, ja vuonna 2011 heidän esiintymisestään kirjattiin Urkuviikon suurin tappio.
Perinteiset urkukonsertit eivät vetäneet väkeä, ja yhä useammin kohokohdat löytyivät urkutaiteen ulkopuolelta. Näin kävi muun muassa vuonna 2014, joka näytti tunnetun nimen vetovoiman. Paula Koivuniemen konserttiin Sibeliustalolle myytiin ennakkoon yli 900 lippua, kaksi kertaa enemmän kuin muihin tapahtumiin yhteensä. Palkkiot kuitenkin nielivät kaksi kolmasosaa vuoden taiteilijabudjetista.
Krohnin kaudella Urkuviikko otti myös riskejä ja kokeili uusia ideoita. Yksi esimerkki tästä oli vuonna 2013 Sibeliustalossa järjestetty moottoripyöräkonsertti Motorgan, joka oli monitaiteellinen elokuvakonsertto uruille, moottoripyörälle, sähkökitaralle, jousikvartetille ja videotaiteelle. Konsertti sai paljon julkisuutta ja houkutteli paikalle 1300 katsojaa.
Vuoden 2016 keväällä Krohn sanoi luopuvansa spektaakkeleista, koska ne olivat taloudellisesti epävarmoja.
Erkki Krohn luopui Urkuviikon johtajuudesta tammikuussa 2017, vain kaksi viikkoa ennen kuolemaansa syöpään.