Oopperalaulaja Sirkka Parviainen on valmistunut Sibelius Akatemiasta v.1999 erinomaisin arvosanoin. Hän opiskeli laulua professori Liisa Linko-Malmion ja oopperalaulaja Ritva Auvisen johdolla ja piti ensikonsertin akatemiassa v.2000. Lauludiplomin hän on suorittanut v. 1998.  Suomen kansallisoopperan debyytti hänellä oli v. 1999 oopperassa Taikahuilu. Hän on esiintynyt monissa maakuntaoopperoissa sekä oratoriossa.

Hänen merkittävimpiä roolejaan ovat mm. Figaron häiden Kreivitär, Albert Herringin Lady Billows, La Bohemen Mimi, Carmeni  Micaela, Cosi fan tutten Fiordiligi,Taikahuilussa Pamina/ensimmäinen nainen,Pagliacci oopperan Nedda , Riitta. Joonas Kokkonen.  Vuodesta 2000 alkaen hän on laulanut Saksassa vierailijana sekä vierailee solistina eri oratorioissa,oopperoissa sekä konserteissa ympäri Eurooppaa.  

Parviainen toimi Lahden Amk:ssa laulun lehtorina useita vuosia.Vuodesta 2013 hän toimii laulutauteen lehtorina Sibelius-Akatemiassa sekä klassisen laulumusiikin osaston ainejohtajana. Parviainen opettaa myös Metropoliassa sekä mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla.

Hän on saanut ensimmäisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa v. 1996 sekä Koskimies-lied- ja yksinlaulukilpailuissa vuosina 1993 sekä 1996. Kansainvälisissä  kilpailuissa, Belvedere sekä Korea, hän on saanut kansainvälistä tunnustusta.  Hänen laulurepertuaarinsa koostuu sekä klassisesta/modernista että rytmimusiikista.