Raimo Laukka

Laulun opiskelu Helsingin Konservatoriossa ja Sibelius Akatemiassa valmisti hänet oopperalaulajan ammattiin. Kilpailuvoitot Oskar Merikanto laulukilpailuissa Ilmajoella 1986 ja Lappeenrannan laulukilpailussa 1987 toi hänet suuren yleisön tietoisuuteen. Wienissä 1988 Raimo oli finaalissa Belvederen kansainvälisessä oopperalaulukilpailussa. Sieltä tarjottiin kiinnitystä, mutta Raimo valitsi Suomen Kansallisoopperan, jossa hän on tehnyt mittavan uran laulaen huomattavan määrän keskeisiä baritoni-rooleja.

Hän on vieraillut yli kymmenessä eurooppalaisessa oopperatalossa mm. Berliini,Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf, Wiesbaden,Essen.

Konserttilaulajana hän on esiintynyt kotimaan lisäksi: New York, Los Angeles,Lontoo, Berliini, Wien, Tokio, Moskova, Pietari, Pariisi, pohjoismaat. Orkestereina mm. London symphony orchestra, Los Angeles Philharmonic,Berlin Staatskapelle, Oslon filharmonikot. Kapellimestareina: Sir Colin Davis, Daniel Barenboim, Paavo Berglund, Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, Neeme Järvi, Sergiu Commissiona, Gennadi Rodzensvenski.

Omia resitaaleja pianisteina: Marita Viitasalo-Pohjola, Ilmo Ranta, Ilkka Paananen, Pentti Kotiranta.

Operettikiertueet George de Godzinskyn kanssa olivat avain operetin maailmaan.