Monica Czausz

9.8. klo 14 Ristinkirkko

Monica Czausz on yksi amerikkalaisten nuorten konserttiurkurien ehdottomista kärkinimistä – toukokuussa 2016 The Diapason -lehti nimesi Czauszin kahdenkymmenen parhaan alle 30-vuotiaan urkurin joukkoon. Hän on myös voittanut lukuisia pääpalkintoja musiikkikilpailuista, kuten vuonna 2015 American Guild of Organists Regional Competition for Young Organists sekä Schweitzer Competition in the Young Professionals’ Division -kilpailuista, vuonna 2013 William C. Hall Competition, vuonna 2012 L. Cameron Johnson Competition ja vuonna 2011 Oklahoma City University Competition -kilpailuista.

Czausz on opiskellut urkujensoittoa Ricen yliopistossa Texasin Houstonissa, jossa hän suoritti musiikin kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Ricen yliopistosta hän jatkoi sekä cembalon- että urkujensoiton diplomiopintoihin Curtis Institute of Music -oppilaitokseen Philadelphiaan, josta hän valmistui toukokuussa 2019. Urkujensoittoa Czausz on opiskellut muun muassa Alan Morrisonin, Ken Cowanin, John Rosen ja Peter Beardsleyn johdolla. Tämän lisäksi hän on opiskellut cembalonsoittoa Leon Schelhasen ja laulua BethAyn Curtisin ja Theda Torlain johdolla. Jo Czauszin opiskeluaikana hänen kykynsä noteerattiin useissa kiittävissä konserttiarvosteluissa, joissa todettiin Czauszin jopa hämärtävän opiskelijan ja ammattilaisen rajoja soitollaan – ja aiheuttavan taidoillaan todellista hämmennystä urkupiireissä. ”Tämä nuori nainen teki meihin kaikkiin suuren vaikutuksen – – Czauszin esiintymisestä välittyi taitoa, itseluottamusta, väriä, melodiaa ja energiaa, ja hän valloitti yleisön heti ensimmäisillä sävelillä”, kirjoitti William Czelusniak The Tracker – lehdessä vuonna 2016.

Czausz on työskennellyt erilaisissa urkurin ja avustavan urkurin tehtävissä useissa seurakunnissa, minkä lisäksi hän on toiminut sekä säestäjänä että kuoronjohtajana. Tällä Hetkellä Czausz työskentelee konserttiurkurina Karen McFarlane Artists -yhtiön manageroimana konsertoiden aktiivisesti erityisesti Yhdysvalloissa, mutta myös kotimaansa ulkopuolella. Czauszin merkittävimpiin esiintymisiin Yhdysvalloissa lukeutuvat niin kansalliset kuin alueellisetkinAmerican Guild of Organists -konsertit. Elokuussa Czausz esiintyy Suomen kiertueellaan Helsingissä, Kotkassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Seinäjoella.

www.monicaczausz.com

 

Liput 15€ / 10€ Eläkeläiskortilla

Kahvit ja taiteilijatapaaminen klo 13 Ristinkirkon alakerrassa!

 

 

Ohjelma:

Elokuu 9, 2019 14.00 Lahti, Monica Czausz

(10) Sechs Stücke für Klavier,Op.118,  JohannesBrahms (1833-1897)
Intermezzo in A minor,
Intermezzo in A major

Ballade in G minor                                                          arranged byCzausz

Ballade in G minor

(12) Prelude and Fugue in B minor, BWV 544, Johann Sebastian Bach (1685-1750)

(10) Arabesques, Naji Hakim (b. 1955)
Prélude
Pastorale
Libanaise
Arabesque
Litanie
Rondeau

(6) Häähymni, OskarMerikanto (1868-1924)

(5) Roulade Op. 3,No. 9, Seth Bingham (1882-1972)

(14) Suite,Op.70, PaulCreston (1906-1985)
Prelude
Prayer
Toccata