Kave Ensemble

Kansainvälinen Kave Ensemble on muodostunut Sanna Mansikkaniemen taitavista muusikkoystävistä, joita kaikkia yhdistää kiinnostus maailmanmusiikkiin ja improvisaatioon. 

Kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi Dmitri Timoshenko on opiskellut Tallinnan Georg Ots -musiikkikoulussa, Turun Musiikkiakatemiassa ja Geneven Musiikkiyliopistossa Sveitsissä. Nykyisin hän työskentelee kitaransoiton opettajana ja esiintyvänä taiteilijana kotikaupungissaan Tallinnassa. Dmitri Timoshenkon kotisivut TÄSTÄ

Multi-instrumentalisti Silvo Vatanen soittaa huilun lisäksi useita Latinalaisen Amerikan perinnesoittimia kuten Andien pikkukitara charango, siku eli panhuilut ja trutruca, trumpetinsukuinen puhallinsoitin. Hän hallitsee suvereenisti monia tämän maanosan musiikkityylejä ja on työskennellyt niiden parissa jo pitkään. 

Perkussionisti João Lopes on tullut Suomeen Portugalista ja hänen käsissään pysyvät sekä klassisen sinfoniaorkesterin lyömäsoittimet että lukuisat maailmanmusiikin perkussiot. Hän jatkaa nykyisin opintojaan Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelmassa ja työskentelee freelancer-muusikkona Helsingissä. 

Kontrabasisti Saija Hostikka on kotoisin Kymenlaaksosta ja klassisen musiikin ammattitutkinnon hän on suorittanut Jyväskylän konservatoriossa. Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä. Klassisen ja kansanmusiikin ohella Saijan näpeissä pysyvät myös tango ja muut tanssirytmit.

Olli Kari on kysytty taiteilija ja instrumenttiopettaja harmonikansoiton ja kansanmusiikin poikkitaiteellisilla selkävesillä. Jokakoon harmonikkojen lisäksi Ollin vahvuuksiin kuuluvat niin kosketinsoittimet, monet sähköiset musiikkituotannon välineet sekä laulu. Soittohommat pianolla nelivuotiaana aloittaneena oli luontevaa yksitoistavuotiaana laajentaa haitarien ja sen myötä entistäkin monenlaisempien estetiikkojen pariin. Valmistuminen yhteispohjoismaiselta Sibelius-Akatemian, Kungliga Musikhogskolanin sekä Det Fynske Musikkonservatoriumin ensimmäiseltä Nordic Master of Folk Music -kurssilta vuonna 2011 jatkoi luontevasti kokonaisvaltaista musiikkikulttuureihin perehtymistä meillä ja muualla, tärkeimpinä opettajina muiden muassa Maria Kalaniemi, Mika Väyrynen, Ale Möller, Jonas Knutsson, Carl Erik Lundgaard ja Bo Stief.

Nykyisin Ollia työllistävät vapaana taitelijana lyhyempien projektien lisäksi mm. yhtyeet Katriina Honkanen & Tulilintu, Sari Kaasinen & Otawa, Vimma Allstars sekä Sanna Mansikkaniemen luotsaama Rokasahurit. Esiintymistoiminta on vienyt laajasti liki kaikkien Euroopan maiden lisäksi Meksikoon ja Japaniin saakka. Opetustoimet sijoittuvat tällä hetkellä Sibelius-Akatemian Folk Big Bandiin sekä PopJazz Konservatorioon, mutta tutuksi ovat tulleet konservatoriot kotimaassa kuin Tallinnan Musiikki- ja Teatteriakatemiakin. Ollia voi lisäksi kuulla monilla albumeilla ja elokuvissa sekä teatteriesityksissä, kuten tämän kesän teatteritapauksessa Rosvot -näytelmässä Nurmijärven Taaborinvuorella.