Juha Moisio

Tenori Juha Moisio on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi, diplomilaulajaksi ja laulupedagogiksi erinomaisin arvosanoin vuonna 1999. Lisäksi hän on suorittanut Post. Grad. opinnot ja laulun Fellowship-diplomin Lontoon Trinity College of Musicissa Englannissa. 

Moision konserttiohjelmisto käsittää liediä, kantaatteja, suurten orkesteriteosten solistiosuuksia sekä kamarimusiikkia. Tyylilajit ulottuvat vanhasta musiikista romantiikkaan ja nykymusiikkiin, fuusioon sekä avantgardeen. Moisio on tehnyt yhteistyötä lukuisien kapellimestarien kanssa ja häntä on kuultu sekä orkesterien ja kuorojen solistina että omissa konserteissa Suomen lisäksi myös eri puolilla Eurooppaa, Venäjällä ja Amerikassa.  

Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla Moisio debytoi vuonna 2000 ja on siitä lähtien kuulunut Kansallisoopperan vakituiseen taiteilijakuntaan. Hän on esiintynyt mm. Mozartin, Straussin, Rossinin, Puccinin, Ravelin ja Stravinskyn oopperoissa. Hän on myös laulanut useiden suomalaisten oopperoiden kantaesityksissä, säveltäjinä mm. Tikka, Erkkilä ja Aho, sekä harvinaisessa Sibeliuksen Näcken-näyttämödraamassa. 

Moisio on oopperauransa ja konsertointinsa ohella myös tehnyt lukuisia levytyksiä. Hän on esiintynyt taiteilijavieraana radiossa ja televisiossa sekä erilaisissa haastatteluissa. Ariel Ramírezin Misa criollan solistina Moisiota on kuultu vuodesta 2015 alkaen eri puolilla Suomea.