Lahden Kansainvälinen Urkuviikko valmistautuu vuoteen 2021!

Poikkeuksellinen Urkuviikko 2020 on takana. Koronavirus esti Urkuviikon – ja suurimman osan Suomen kesän musiikkifestivaaleista – normaalin toteutumisen. Innovatiivisena ja eteenpäin pyrkivänä festivaalina Urkuviikko ei jäänyt sitä suremaan, vaan teki digiloikan: 4 huippukonserttia nettiin, kaikkien ilmaiseksi katsottavaksi! Linkit Youtube-kanavallemme ovat näillä kotisivuillamme.

Kun tilanne hieman helpotti, saimme tehtyä yhden livekonsertin, 9.9.2020, jossa kokeilimme aivan uudenlaista valaistustekniikkaa Ristinkirkossa. Näistä kaikista Urkuviikko haluaa kiittää artisteja, netti-  ja livekonserttia seurannutta yleisöä ja yhteistyökumppaneitamme!!

Ensi kesänä Lahden 49. Kansainvälinen Urkuviikko on 9.-15.8.2021. Ohjelmaa kootaan parhaillaan. Taas on luvassa jotakin aivan ennenkuulumatonta…

Jos Sinulla hyvä urkumusiikin ystävä, on ideoita tai toiveita, olemme valmiit kuulemaan, ota rohkeasti yhteyttä!

Peace, Love and Organ Music!

Pauli Pietiläinen, Urkuviikon johtaja

 

Urkuviikko ylpeänä esittää seuraavat huippukonsertit Youtube -kanavallamme:

 

Jimi Järvinen, Kalevi Kiviniemen manttelinperijä, soittaa virtuoosisen ja populaarin urkukonsertin Ristinkirkosta. Saint-Saëns – Rossini – Reubke. Mm. Jimin omat sovitukset G. Rossinin ooppera-alkusoitoista Varasteleva harakka ja Wilhelm Tell.

TÄSTÄ KONSERTTIIN >

 

Kadulta kirkkoon -konsertti: tamperelaiset Vokaaliyhtye Lumous ja Fioretto Ensemble esittävät Debra Gomez-Tapion johtamana renessanssimusiikkia. Konsertti kertoo, miten aikansa kansainväliset hittimelodiat päätyivät materiaaliksi säveltäjille ja kuinka luterilainen reformaatio otti niitä käyttöönsä kansankielisinä virsinä.

Vokaaliyhtye Lumous: Anu Mattila ja Kaisa Kelloniemi, sopraano, Elina Aho-Kuusama, kontra-altto ja Lauri Solin, baritoni. Fioretto Ensemble: Debra Gomez-Tapio, harput, Janek Öller, nokkahuilut, Ilpo Laspas, urut ja Mikael Heikkilä, lyömäsoittimet.

 TÄSTÄ KONSERTTIIN >

 

Wanhat Wasket -konsertti Ristinkirkosta. Harri Lidsle ja Nicolas Indermühle, serpentti, ofikleidi, tuuba ja Casper Lidsle, lyömäsoittimet sekä Pauliina Hyry, urut, soittavat Wärikkään Wedon Wanhaa Waskimusiikkia.

TÄSTÄ KONSERTTIIN >

 

Ville Urponen soittaa All-Bach -konsertin Ristikirkosta. J. S. Bachin kuolemasta 270-vuotta -juhlavuoden kunniaksi. J.S.Bach on urkumusiikin kivijalka. ”Ennen Bachia ei ollut mitään ja Bachin jälkeen ei ollut paljon mitään”, sanoi vanha kanttori.

TÄSTÄ KONSERTTIIN >