ESIINTYJÄT

Marjukka Liimatainen

Marjukka Liimatainen

Marjukka Liimatainen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 2002. Urkujensoiton opinnot hän aloitti kanttori Salla Palokankaan johdolla 13-vuotiaana. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajanaan oli prof. Timo Kiiskinen. Lisäksi Marjukka on täydentänyt urkujensoiton opintojaan mestarikursseilla kotimaassa ja ulkomailla, opettajina mm. Kati Hämäläinen, Olli Porthan ja Kari Jussila, Pieter van Dijk, Paolo Crivellaro, prof. Luigi Tagliavini sekä Jon Laukvik. Vuodesta 2004 alkaen Marjukka on työskennellyt kanttorina Keski-Lahden seurakunnassa Mukkulan kirkolla.

 

Ilkka Hämäläinen

Ilkka Hämäläinen

Ilkka Hämäläinen on laulanut Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 2002 sekä solistikiinnityksellä että kuorolaisena. Hän on myös kysytty taiteilija Suomen maakuntaoopperoissa ja laulaa solistina mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Ilkka Hämäläisen eri musiikkityylien hallinta on kansainvälisestikin katsottuna hämmästyttävän laaja. Hän aloitti nuorena pop- ja rock-laulajana ja nykyään hänen ohjelmistoonsa kuuluu yli 80 musikaali-, operetti- ja oopperaroolia.  Tulevalla kaudella Ilkka Hämäläistä kuullaan Moskovan Bolshoi-teatterissa Savonlinnan Oopperajuhlien Otello-vierailun yhteydessä. Kansallisoopperassa hän mm. jatkaa menestystään Lloyd-Webberin Oopperan Kummituksen nimiroolissa ja tekee Andresin roolin Alban Bergin Wozzekissa.

Turussa järjestetyn Kultainen Silinteri operetti-kilpailun Hämäläinen voitti 1997.

Hän on levyttänyt mm. ortodoksista kirkkomusiikkia Uspeskin Katedraalin Mieskuoron solistina.

Erkki Korhonen

Erkki Korhonen

Erkki Korhonen

Pianisti ja kapellimestari Erkki Korhonen suoritti pianodiplominsa Sibelius-Akatemiassa 1983. Hän täydensi opintojaan useiden opettajien johdolla ja erikoistui oopperakorrepetitioon. Korhonen on opettanut musiikkiopistoissa ja konservatorioissa ympäri Suomea ja toiminut pianonsoiton sekä lied- ja kamarimusiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa, jossa hänet nimitettiin korrepetition lehtoriksi 1989. Erkki Korhonen kutsuttiin Zürichin oopperan kansainvälisen oopperastudion johtajaksi 1997. Viimeksi hänet on kutsuttu pitämään mestarikursseja Weimarin Lyric Opera Studioon ja Shanghain konservatorioon. Erkki Korhonen on esiintynyt Euroopassa, Israelissa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa ja tehnyt lukuisia radio- ja TV nauhoituksia.

Erkki Korhonen toimi Suomen Kansallisoopperan pääjohtajana vuosina 2001–2007, Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtajana 2011–2017 ja Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden projektiryhmän varapuheenjohtajana. Korhonen on toiminut Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana syksystä 2016 lähtien.

Erkki Korhoselle on myönnetty Hämeenlinnan ja Helsingin kaupunkien musiikkipalkinto ja Sibeliuksen syntymäkotimitali sekä Pro Finlandia -mitali.

Pilvi Äikäs

Pilvi Äikäs

”Ilmajokelaissyntyinen, dramaattinen mezzosopraano Pilvi Äikäs valmistui laulunopettajaksi (Musiikkipedagogi AMK) Lahden ammattikorkeakoulun Musiikin laitokselta v. 2008. Hän on täydentänyt laulu- ja näyttämöosaamistaan mm. useilla mestarikursseilla Suomessa ja Saksassa eri opettajien johdolla. Pilvi on esiintynyt sekä Lahden Ooppera ry:n tuotannoissa, Helsingin Juhlaviikoilla sekä erityisesti Savonlinnassa – Oopperajuhlakuoron alttona hän on työskennellyt jo toistakymmentä ikimuistoista kesää. Hän opettaa yksinlaulua, konsertoi ooppera- ja liedohjelmistoineen eri pianistien kanssa ja esiintyy myös kirkkomusiikkiteosten alttosolistina.

Kuva Tarmo Valmela

Eleni Keventsidou

Eleni Keventsidou

Eleni Keventsidou, urut

Eleni on syntynyt Ateenassa ja alkoi soittaa pianoa 9-vuotiaana Kate Trullin johdolla Ateenan kan­sallisessa konservatoriossa. Hän valmistui vuonna 1995 parhain arvosanoin. Tuolloin Eleni opiskeli myös Kreikan kirjallisuutta (kielitiede) Ateenan tasavallan kansallisessa yliopistossa. Vuonna 1998 Eleni sai ”Musiikin ystävien yhdistykseltä” kolmivuotisen apurahan urkujen opis­keluun Nicolas Kynastonin johdolla Ateenan konserttitalossa. Eleni valmistui vuonna 2004 kun­niamaininnoin kuninkaallisen musiikkiakatemian jatko-opintoesiintymiskurssilta opiskeltuaan urkumusiikkia Nicolas Kynastonin ja David Titteringtonin johdolla. Hän on myös opiskellut yksi­tyisesti Kölnin korkeakoulun kirkkomusiikin osaston johtajan Johannes Geffertin kanssa. Eleni on esiintynyt solistina Ateenan konserttisalissa, Bonn-Beuelissa, Düsseldorfissa, Himmerodin luostarikirkossa (Saksa), Langham Placen All Souls -kirkossa, Ciutadellan katedraalissa (Me­norca), Westminsterin katedraalissa, Westminster Abbeyssa, Bathin luostarikirkossa, Hudders­fieldin kaupungintalossa, Cambridgen festivaalilla, St. Dominicin luostarikirkossa (Pa­riisi), Bristolin katedraalissa, Yorkin tuomiokirkossa, Readingin kaupungintalossa ja Bergenin urkufestivaalilla. Kamarimuusikkona Eleni on esiintynyt St. Martin-in-the-Fieldsissa, Lontoon hollantilaisessa kirkossa, Katerinin evankelisessa kirkossa (Kreikka), Ateenan keväturkufesti­vaalilla ja Ateenan Megaron -konserttisalissa Capella Istropolitanan, Ateenan radionorkeste­rin ja Ateena Cameratan kanssa. Vuonna 2003 Eleni sai apurahan Alexander S. Onassisin säätiöltä. Vuonna 2004 hänelle myönnettiin ”Margaret ja Sydney Lovett” -urkupalkinto ja ”United Music Publishers” -yhtyepalkinto” (London Royal Academy). Vuonna 2007 hänet pal­kittiin taiteellisen johtajan palkinnolla Mikael Tariverdievin kansainvälisessä urkurikilpailussa Kaliningradissa Venäjällä. Vuonna 2005 Eleni osallistui yhteiseen levytysprojektiin Royal Aca­demy of Musicin sekä Southwarkin ja South Londonin urkuseuran kanssa esiintyen Royal Fes­tival Hallissa. Helmikuussa hän osallistui englantilaisen kuoromusiikin CD-levytykseen Rugby Schoolin kuoron kanssa. Eleni on toiminut residenssiurkurina Tonbridge -koulussa, Bilton Grange -koulussa ja Bishop’s Stortford Collegessa. Tällä hetkellä hän opettaa pianoa Kent Col­legessa, East London Music Servicessa sekä pianoa ja urkuja Rugby Schoolissa. Eleni saavutti filosofian tohtorin arvon urkujen soitossa Max Regerin variaatioilla op. 73 Christ Churchin yli­opistossa Canterburyssa vuonna 2016.

Nikos Spanatis

Nikos Spanatis

Nikos Spanatis, kontratenori

Frankfurtissa syntynyt kontratenori Nikos Spanatis on esiintynyt merkittävissä konserttisaleissa Kreikassa, kansain­välisillä festivaaleilla sekä taideprojekteissa, resitaaleissa ja kamarimusiikkikonserteissa Euroopan eri maissa. Hän tekee yhteistyötä kuuluisan Brussels Virtuosi -orkesterin kanssa sekä sen perustajan kuuluisan huilistin Marc Grauwelsin sekä virolaisen Glasperlenspiel Sinfo­nietan, ruotsalaisen kamariorkesterin Musica Vitaen, virolaisen barokkiyhtyeen Floridanten ja kaikkien suurten kreikkalaisten orkestereiden kanssa Tiberiu Soaren, Georgein Petroun, Vassi­lis Christopoulosin, Miltos Logiadisin ym. johdolla.  Spanatis on opiskellut laulua Aris Chris­tofelisin ja Roza Poulimenoun johdolla Joonian yliopiston musiikkitieteen osastolla sekä sop­raano Mata Katsoulin johdolla Philippos Nakasin konservatoriossa, jossa hän on saanut diplo­min klassisessa yksinlaulussa (1. palkinto ja 1. luokan kunniamaininta). Hän on opis­kellut myös musiikin teoriaa, trumpettia ja pianoa.  Hän on tohtorikoulutet­tava Joonian yliopiston musiikkitieteen osastolla sekä taiteellinen johtaja ja laulun opettaja Imittosin kansallisessa konservatoriossa.

Orivesi All Stars – Suomen suurin pelimanniorkesteri!

Orivesi All Stars – Suomen suurin pelimanniorkesteri!

Orivesi All Stars – Suomen suurin pelimanniorkesteri!

OAS eli Orivesi All Stars on periaatteessa kenelle tahansa soittamisen perustaidot omaavalle avoin pelimannikollektiivi, joka on perustettu musiikillisen ilon löytämisen, oppimisen, kokemisen ja jakamisen edistämiseksi. Ikähaitari OAS:ssa on n.8-85 vuoden välillä, maantieteellinen kattavuus on jo vähintäänkin akselilla Saksa-Oulu-USA ja ryhmässä ei tehdä eroa, oletko amatööri-, harrastaja- vai ammattisoittaja. Ainoa päämäärä on, että harjoitetaan mukavaa ja mielekästä musisointia yhdessä, hyvässä hengessä ja annetaan sen näkyä ja kuulua!

Yhtye on perustettu perinteisillä Oriveden kansanmusiikkikursseilla joulukuussa vuonna 2011. Vetäjinä toimivat Antti Järvelä ja Reetta Kuisma.

Heikki Ruokonen

Heikki Ruokonen

Heikki Ruokonen (1958) on Järvenpääläinen freelancemuusikko, kanttori-urkuri, kuoronjohtaja, pianisti. Hän on toiminut kirkon musiikkiviroissa Lahdessa, Hollolassa, Helsingissä ja vuodesta 1990 Järvenpäässä. Ruokonen johtaa järvenpääläistä seurakunnan Prima Vista -kuoroa, joka on nuorten aikuisten sekakuoro. Kuoron kanssa on tehty muun muassa Jesus Christ Superstar -rockooppera teatteri- ja konserttiversioina Helsingissä ja Järvenpäässä. Tänä vuonna teos tehdään Krapin Pajassa Tuusulassa.
Kuoron kanssa on esitetty myös eteläamerikkalaista musiikkia itsensä säveltäjä Ariel Ramirezin ja orkesterin kanssa Finlandiatalossa Helsingissä 2003 sekä esiinnytty Meri ja musiikki -tapahtumassa Inkoossa 2004.
Heikki Ruokosen ominaista aluetta on improvisaatio; esimerkkinä elokuvamusiikkiteemat ja niiden muunnelmat. Tänä vuonna kesäkuussa Ruokonen esiintyy Sodankylän elokuvafestivaaleilla ja soittaa elokuvamusiikkia Sodankylän kirkon uruilla.
Muutama vuosi sitten Heikki Ruokonen soitti improvisaationa musiikin Fritz Langin Metropolis –elokuvaan Agricolan kirkossa Helsingissä. Vuonna 2016 hän soitti Järvenpään kirkossa Kuningasten kuningas –elokuvan taustamusiikin.

Pierre Queval

Pierre Queval

Pierre Queval on syntynyt vuonna 1988. Hän on opiskellut Nantesin ja Saint-Maur-des-Fossésin konservatorioissa (Ranska) Michel Bourcierin, Eric Lebrunin ja Pierre Pincemaillen johdolla. Tämän jälkeen hän opiskeli urkujen soittoa Michel Bouvardin ja Olivier Latryn johdolla, urku- ja pianoimprovisointia Thierry Escaichin, Lasalo Fassangin, Philippe Lefèbvren ja Jean-François Zygelin johdolla sekä kontrapunktia Pierre Pincemaillen johdolla Pariisin Conservatoire National Supérieur de Musique et de Dansessa. Hän suoritti maisterin tutkinnon jokaisessa aineessa.

Pierre Queval on toiminut Pariisin Saint-Ignatiuksen kirkon nimikkourkurina vuodesta 2014 ja New Orleansin (USA) St. Louis katedraalin seitsemäntenä ”nuorena residenssitaiteilijana” marraskuusta 2015 huhtikuuhun 2016.

Hän esiintyy useissa arvostetuissa paikoissa Ranskassa ja ulkomailla (Yhdysvallat, Englanti, Italia, Suomi).

Pariisissa hän soittaa resitaaleja kirkoissa Notre-Dame, Saint-Sulpice, Saint-Eustache, Sainte-Clotilde, Saint-Denis, La Trinité, Saint-Séverin, Saint-Thomas d’Aquin. Lisäksi hän on esiinyt useilla festivaaleilla, kuten Radio-France et Montpellier/Languedoc-Roussillon, La Roque d’Anthéron, La Chaise-Dieu, Annecy Classic, Toulouse les Orgues, Lyon Orgue en Jeu, Chartres, Saint-Malo, Carcassonne, L’Alpe d’Huez.

Pierre Queval säestää säännöllisesti mykkäelokuvia pianolla tai uruilla.

Hän on perustanut Meigma-trion huilisti Charlotte Berthomén ja viulisti Mathilde Gandarin kanssa.

Siina Hirvonen

Siina Hirvonen

Siina Hirvonen (1977) valmistui v.2003 Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiasta musiikkipedagogiksi/ musiikkileikkikoulunopettajaksi. Hän on toiminut varhaisiän musiikinopettajana mm. Helsingin Konservatoriossa, Pirkanmaan musiikkiopistossa, Kangasalan ja Vesilahden MLL:ssa, Kankaanpään musiikkiopistossa sekä Maija Salon musiikkikoulussa.

Lisäksi Siina on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia lastenkonsertteja ja –tapahtumia sekä musiikkiäänitteitä, laulukirjoja ja aapiskirjan opettajanopasta.

Vuodesta 2007 alkaen Siina on tehnyt yhteistyötä myös YLE TV2:n lastenohjelmatuotannon kanssa. Siina on tuttu mm. Pikku Kakkosen Musamaanantai-iltojen juontajana (2008-2014) sekä lukuisista musiikkiohjelmasarjoista.

Siina sai valtakunnallisen Vuoden Kasvattaja 2010 -palkinnon ansioituneesta työstään lasten musiikki- ja kulttuurikasvatuksen parissa.
Tällä hetkellä Siina viimeistelee jatko-opintojaan Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla, tekee musiikkiohjelmia Pikku Kakkoselle sekä toimii freelancer-muusikkona konsertoiden ympäri Suomea mm. Siina & Taikaradio -lastenmusiikkiorkesterinsa kanssa. Lisäksi hän toimii myös mm. aikuiskouluttajana ja musiikkikasvattajana. Siina on tehnyt yhteistyötä mm. Radion sinfoniaorkesterin, Savonlinnan oopperajuhlien ja Oulu Sinfonian kanssa.

Anna-Mari Yrjänä

Anna-Mari Yrjänä

Anna-Mari Yrjänä (s.1968) on kankaanpääläinen monen toimen muusikko, joka esiintyy niin pianistina, urkurina, laulajana ja cembalistina kuin kansanmusiikkiyhtyeiden hanuristina ja harmonin soittajana. Hänen sydäntään lähellä on erityisesti kamarimusiikki ja erilaiset säestystehtävät laulajien, instrumentalistien ja kuorojen kanssa. Hän on useasti avustanut myös eri orkestereissa continuosoittajana.

Anna-Mari Yrjänä opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Kari Jussilan johdolla ja suoritti erinomaisin arvosanoin v. 1996 urkujensoiton A-tutkinnon sekä urkuimprovisaation ylimmän 3-tutkinnon opettajanaan Harri Viitanen. Hän on lisäksi täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla (L.F.Tagliavini, J.van Oortmessern, W.Rübsam, L.Lohmann, H.Vogel).

Anna-Mari on työskennellyt v:sta 2012 Kankaanpään musiikkiopistossa pianonsoiton ja vapaan säestyksen lehtorina. Sitä ennen hän toimi kirkkomuusikkona mm. Kankaanpään ja Ikaalisten seurakunnissa. Hän toimii aktiivisesti myös kansanmusiikin järjestötehtävissä ja harrastaa vapaa-ajallaan kuorolaulua Porin Bach-kuorossa sekä kilpatanssia.

Risto Saarman

Risto Saarman

Risto Saarman on toiminut vuodesta 1996 Lahden konservatorion laulun lehtorina. Risto Saarman on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan vuosina 1979-1999. Hän on esiintynyt Suomen kaikkien ammattisinfoniaorkestereiden solistina sekä lukuisilla musiikkijuhlilla. Ulkomaisia esiintymisiä hänelle on kertynyt yhdeksässä Euroopan maassa.

Mika Pohjoinen

Mika Pohjoinen

Mika Pohjonen, suomalainen tenori, syntynyt Hollolassa vuonna 1973.  Hän aloitti lauluopintonsa 15-vuotiaana Päijät-Hämeen konservatoriossa Terttu Isosaaren, ja myöhemmin oopperalaulaja Kalevi Koskisen oppilaana.
Vuosina 1998-2002 hänen laulunopettajanaan toimi oopperalaulaja Kai Valtonen ja vuodesta 2003 hänen opettajanaan on toiminut professori Irina Gavrilovici.
Vuonna 2003 hän voitti Kangasniemen laulukilpailun ja samana vuonna sijoittui kolmanneksi Lappeenrannan laulukilpailussa ja oli semifinalisti Dresdenin ”Competizione dell’Opera”- laulukilpailussa.
Vuonna 1998 hän sai kiinnityksen Suomen kansallisoopperan kuoron ykköstenoriksi ja vuodesta 2003 lähtien hän on kuulunut Suomen kansallisoopperan solistikuntaan.
Mika Pohjonen on pitänyt lukuisia konsertteja ympäri Suomea, ohjelmistonaan mm. Oskar Merikannon yksinlaulut, hengelliset laulut ja joululaulut.

 

LSP Concert Band

LSP Concert Band

LSP Concert Band on 20-30 soittajan puhallinorkseteri. Orkesteri on aluperin perustettu 1949 nimellä Lahden seurakuntapoikien soittokunta. Orkesteri soittaa kaikenlaista puhallinmusiikkia, kevyttä klassista, hengellistä, marssimusiikkia, rock ja pop musiikkia

Miikka Kallio

Miikka Kallio

Miikka Kallio

Miikka Kallio on lahtelainen jazzpianisti  ja -urkuri. Erityisesti hänet tunnetaan Miikka Kallio Band -yhtyeensä nokkamiehenä. Hän on myös suosittu säveltäjä etenkin Venäjällä. Hänen teoksiaan ovat esittäneet  mm. Pietarin filharmonian, Mariinski-teatterin ja Pietarin konservatorion soittajat vuosittain jo vuodesta 2005.

Miikka Kallio is a talented jazz pianist and jazz organist living in Lahti. He is especially well-known as the leader of his Miikka Kallio Band. Miikka is also a very popular composer, especially in Russia. His  compositions have been played by  musicians of e.g. St. Petersburg Philharmonia, Mariinski  Theater and St. Petersbourg Conservatory since 2005.

Aurora Ikävalko

Aurora Ikävalko

Aurora Ikävalko

Aurora Ikävalko on toiminut Lahden Ristinkirkossa laulupainotteisena A-kanttorina vuodesta 2008. Hän on toiminut viransijaisena ja lisäkuorolaisena Kansallisoopperassa sekä laulanut pitkään Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Hän on erilaisen kamarimusiikki- ja lauluyhtyetoiminnan lisäksi tehnyt teatteriohjaajien ohjaamia soolokonsertteja.