Anna-Mari Yrjänä (s.1968) on kankaanpääläinen monen toimen muusikko, joka esiintyy niin pianistina, urkurina, laulajana ja cembalistina kuin kansanmusiikkiyhtyeiden hanuristina ja harmonin soittajana. Hänen sydäntään lähellä on erityisesti kamarimusiikki ja erilaiset säestystehtävät laulajien, instrumentalistien ja kuorojen kanssa. Hän on useasti avustanut myös eri orkestereissa continuosoittajana.

Anna-Mari Yrjänä opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Kari Jussilan johdolla ja suoritti erinomaisin arvosanoin v. 1996 urkujensoiton A-tutkinnon sekä urkuimprovisaation ylimmän 3-tutkinnon opettajanaan Harri Viitanen. Hän on lisäksi täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla (L.F.Tagliavini, J.van Oortmessern, W.Rübsam, L.Lohmann, H.Vogel).

Anna-Mari on työskennellyt v:sta 2012 Kankaanpään musiikkiopistossa pianonsoiton ja vapaan säestyksen lehtorina. Sitä ennen hän toimi kirkkomuusikkona mm. Kankaanpään ja Ikaalisten seurakunnissa. Hän toimii aktiivisesti myös kansanmusiikin järjestötehtävissä ja harrastaa vapaa-ajallaan kuorolaulua Porin Bach-kuorossa sekä kilpatanssia.