26.7. klo 14 Ristinkirkko

Adriano Falcioni on kansainvälisesti italialainen konserttiurkuri, joka tunnetaan erityisesti teknisistä taidoistaan ja musikaalisuudestaan. 

Tämä Ternissä, Italiassa syntynyt muusikko valmistui Perugian konservatoriosta W. Van de Polin opista, minkä jälkeen hän on opiskellut Freiburg Musikhochschulessa Saksassa Klemens Schnorrin kanssa, Lontoossa Nicolas Kynastonin kanssa ja Pariisissa Marie Claire Alainin kanssa. Falcioni osallistui Haarlemissa Alankomaissa ja Göteborgissa Ruotsissa urkuakatemioiden mestaritunneille huippuartistien kuten B. Winsemiusin, F. Chapelet’n, G. Leonhardtin, L.F. Tagliavinin, L. Lohmannin, J. van Oortmerssenin ja J.Guilloun kanssa.  

Falcioni on ollut finalisti ja palkinnonsaaja useissa kansainvälisissa urkukilpailuissa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. 

Hän esiintyy vuosittain tärkeillä festivaaleilla ja katedraaleissa ympäri Eurooppaa (Westminster Cathedral, Leeds, Cheter, Sheffield, Arp Schnitger –urut Nordenissa ja Hampurissa, Dom of Milan, Fulda, Freiburg, Regensburg, Bremen, Mainz, Trier, Erfurt, Edinburg, Brugge, Amsterdam, Göteborg, Varsova, Tohnalle Zurichissä, Moskova), Venäjää, Yhdysvaltoja ja Etelä-Afrikkaa.

Falcioni on levyttänyt useita levyjä ja soittanut kansainvälisillä radiokanavilla. 

Hän opettaa urkujensoittoa Sassarin konservatoriossa ja useilla mestaritunneilla Euroopassa ja Etelä-Afrikassa.

Falcionilla on laaja repertuaari barokista nykymusiikkiin, mutta erityisesti hän rakastaa myöhäisen 1800-luvun virtuoosimusiikkia ja 1900-luvun musiikkia sekä Lisztin, Reubken, Widorin, Viernen, Duprèn, Duruflèn, Messiaenin ja erityisesti Regerin tuotantoa. 

Hän on pääurkuri Metropolitan St.Lorenz Cathedralissa Perugiassa.

Liput 10€

OHJELMA:

J.S.Bach             Concerto d minor from Vivaldi BWV  596

Franz Liszt          Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen
                            Variationen über den Basso continuo aus der Kantate von J.S. Bach
                           (transcription Marcel Duprè)

J.S.Bach             Concerto a minor from Vivaldi BWV  593

J.S.Bach             Phantasie chromatique und fugue  BWV  903
                           (transcription Max Reger)