49. LAHDEN KANSAINVÄLINEN URKUVIIKKO
9.–15.8.2021

Tiistai 10.8.2021,
klo 19.00
Ristinkirkko, Lahti

 

URKUKONSERTTI
Juan Paradell Solé 
(IT/ESP)
 – urut 

Konsertit pidetään rajoitukset huomioon ottaen, joten huolehditaan, että tullaan vain terveinä konserttiin, käytetään maskeja sisätiloissa, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, pidetään 2 metrin välit toisiin ihmisiin ja kirjoitetaan yhteystiedot valmiiksi paperille jonotuksen välttämiseksi lipunmyynnissä.

 

Ohjelma:

J.S. Bach (1685-1750)
Sinfonia from Cantata BWV 156

Toccata in F- major (BWV 540)

M. E. Bossi (1861-1925)
Scherzo in G minor  op.49 n°2

G.U. Fauré (1845-1924)
”Après un rêve”, op.7 n°1 (transcription for organ: P.Gouin)

C. Franck (1822-1890)
Choral III in A minor

J. Bonnet (1884-1944)
Elfes  (from ”12 Pièces op. 7”)

E. L. Diemer (1927-)
Fiesta (1996)

J. Bret (1974-)
La valse des anges

L. Vierne (1870-1937)
Toccata op. 53, no. 6

 

 

 

Juan Paradell Solé on paavin henkilökohtaisen kuoron, Sistine Chapel Choirin (italiankielinen nimi: Coro della Cappella Musicale Pontificia Sistina), pääurkuri ja esiintyy tässä roolissaan säännöllisesti paavin johtamissa kirkollisissa juhlissa Pietarinkirkossa. Hän soittaa myös Sistine Chapel Choirin konserteissa. 

Hän on myös Santa Maria Maggioren arvostettu pääurkuri Roomassa.

Solé toimii professorina (urut ja gregoriaaninen kirkkolaulu), Refice Conservatory of Music -konservatoriossa, Frosinonessa.

Hän toimii myös kunniatehtävissä useissa organisaatioissa: 
– kunniapuheenjohtaja (Association Les Amis de l’Orgue Merklin d’Obernai, Ranska),
– kunniajohtaja (Associazione Vallinmusica, Italia) ja 
– kunniapuheenjohtaja (Settembre Organistico Fabrianese).

Solé syntyi Igualadassa Espanjassa, ja aloitti musiikinopinnot gregoriaanisen laulun opettajan P. Albert Foix’n johdolla. Hän opiskeli urkujensoittoa professori Montserrant Torrentin johdolla Barcelonan musiikkikonservatoriossa (Barcelona Music Conservatory).

Solé muutti Roomaan vuonna 1973 jatkaakseen urkuopintojaan ja sävellystä professori Monsignor V. Miserachs Graun kanssa. Valmistumisensa jälkeen hän vietti kolme vuotta erikoistumisopinnoissa Saksassa professori G. Kaunzingerin johdolla.

Solé kiertää aktiivisesti niin Euroopassa, Venäjällä, Syyriassa, Libanonissa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa, joissa hän esiintyy tärkeissä, kansainvälisissä urkutapahtumissa.

Solé on tehnyt esitystallenteita Italian kansalliseen radioon ja television, Vatikaanin radioon, Berliinin radioon, saksalaiseen radio- ja televisioyhtiöön Bayerischer Rundfunkiin, San Paulon radioon ja barcelonalaiseen Catalunya Músicaan. 

Hän on levyttänyt L. Perosin ja V. Miserachsin musiikkia yhdessä Polifonisti Romani -kuoron kanssa.

Solé on levyttänyt myös urkuduettolevyn Pamina-levy-yhtiöllä. Muita levytyksiä: ElleDiCille tehty äänite ja useita CD:itä ja DVD:itä yhdessä Sistine Chapel Choirin kanssa.